Quantcast

Ресорният министър няма представа колко хора ще останат без ефирна телевизия

Последна промяна на 30 септември 2013 в 09:21 2618 8

Данаил Папазов, министър на транспорта. Снимка: БГНЕС
Данаил Папазов, министър на транспорта. Снимка: БГНЕС

Министърът, отговарящ за цифровизацията, няма никаква представа колко хора ще останат без ефирна телевизия от днес, когато официално аналоговият сигнал се спира в цялата страна.

Това стана ясно от интервю на Данаил Папазов за БНТ.

"Няма точна информация колко хора от тази нощ са без телевизия" заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Това било трудно да се установи - по предварителни разчети около 14,5% от хората не ползвали сателитна или кабелна телевизия и вероятно 5% щели да останат без сигнал.

"Нормално е да има затруднения при спирането на аналоговия сигнал, но министерството ще се опита да направи това с най-малко на брой проблеми за хората. Разбира се, че винаги има крачка назад, но аз съм сигурен, че няма да има хаос. Разбира се, че хората се вълнуват. Аз също се вълнувам. Вие как мислите, че не се вълнувам? Ние не знаем в момента колко са хората, които ще останат без сигнал. Едва след като се изключи аналоговия сигнал, тогава ще разберем. Но ние направихме твърде много, за да успеем", каза Папазов. 

Въпреки че даде да се разбере, че няма никаква представа колко хора остават без телевизия, министър Папазов отрече твърденията на председателя на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, според когото броят на тези хора ще е между 350 000 и 1 милион души заради проблем с предавателите.

"Няма как един милион души да останат без сигнал. Такъв вариант няма", заяви Папазов, без да обясни защо.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.09 2013 в 11:53

Ей, надухте ни главите с тази ефирна телевизия. Честно, не познавам нито един човек, който да му се е налагало да си купува декодери и т.н. Всеки доставчик ползва цифрови декодери или iptv. Кой си купува отделно декодери?

30.09 2013 в 11:26

Че откъде да има представа. Той да не е "калинка", той е "експерт".

30.09 2013 в 11:05

Аре стига спами под всяка статия с едно и също, че дойдем да ти палнем малкия партиен офис.... образно казано ..

30.09 2013 в 11:04

Аа и декодера има значение. Не може декодер дето е 30лв без отстъпка да го продават на държавата за 60лв... Не може да пускаш цифров сигнал преди да си раздал декодерите. И правилнич начин е да се говори за територия а не население. покрива се 98-99% от територията, като нямат право да оставят територия непокрита която е била покрита от аналоговия сигнал. Т.е. може само към по-добро. Ама .. да ти кажа ли кой стои зад цялата схема?

1) Рекламата - минава през медиите на Пеевски/Цв. Василев/КТБ и тоя Гергов - спонсорите на днешното правителство
2) Мултиплексите (първите три) които трябва да доставят сигнала са шибани офшорки, които обаче са проследени отново до Цв.Василев/КТБ
3) Декодерите за бедните на 90% се копуват от магазините на Цв.Василев/КТБ
4) Договорите/процедурите/наредбите са подписани от правителството на Станишев
5) ГЕРБ супер услужливо си затвориха очите и не пипнаха с пръст схемата, дори леко е лъснаха.

Това са факти които осигуряват на Доган 12% годишна лихва на депозита му в КТБ. За сравнение втората "гнила ябълка" ПИБ, дава едва 5.2% годишна лихва (отново доста над пазарната)

И сега всички са ни лук яли ни лук мирисали. но вече надушвам аромата на печено прасенце ...

30.09 2013 в 10:44

Колега, въпросът не опира до 60лв за китайски боклук. Истината се крие в услужливо заложеното безумие да се покрива "минимум 85% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО" !?? WTF? Как се мери това? По постоянен адрес на българските граждани? По настоящ адрес? КАК? Или "покриваме" криво-ляво първите 10 града и останалите ДГД!

30.09 2013 в 10:41

Реална демокрация, общ замисъл в тези.

1. Оценка на ситуацията: Власт и Народ.

1.1. Основният проблем на съвременното българско общество – отчуждението на народа от властта, пропастта между които продължава да расте и заплашва за срив на българската държавност.

Продължението чети тук: http://www.bnod.net/#!----/cvva

30.09 2013 в 10:27

Така трябва такива си избират да им спрът и тока и водата абе всичко да им спрът..

30.09 2013 в 09:46

Такъв преход и такова спиране на сигнал на телевизия в белите държави се извършва плавно, в течение на години. Ако не бяха превъртели милионите за реклама за цифровизацията, можеше да осигурят на всяко семейство в България безвъзмездно декодер.