Ресорният министър няма представа колко хора ще останат без ефирна телевизия

OFFNews 30 септември 2013 в 09:21 3282 8

Данаил Папазов, министър на транспорта. Снимка: БГНЕС
Данаил Папазов, министър на транспорта. Снимка: БГНЕС

Министърът, отговарящ за цифровизацията, няма никаква представа колко хора ще останат без ефирна телевизия от днес, когато официално аналоговият сигнал се спира в цялата страна.

Това стана ясно от интервю на Данаил Папазов за БНТ.

"Няма точна информация колко хора от тази нощ са без телевизия" заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Това било трудно да се установи - по предварителни разчети около 14,5% от хората не ползвали сателитна или кабелна телевизия и вероятно 5% щели да останат без сигнал.

"Нормално е да има затруднения при спирането на аналоговия сигнал, но министерството ще се опита да направи това с най-малко на брой проблеми за хората. Разбира се, че винаги има крачка назад, но аз съм сигурен, че няма да има хаос. Разбира се, че хората се вълнуват. Аз също се вълнувам. Вие как мислите, че не се вълнувам? Ние не знаем в момента колко са хората, които ще останат без сигнал. Едва след като се изключи аналоговия сигнал, тогава ще разберем. Но ние направихме твърде много, за да успеем", каза Папазов. 

Въпреки че даде да се разбере, че няма никаква представа колко хора остават без телевизия, министър Папазов отрече твърденията на председателя на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, според когото броят на тези хора ще е между 350 000 и 1 милион души заради проблем с предавателите.

"Няма как един милион души да останат без сигнал. Такъв вариант няма", заяви Папазов, без да обясни защо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови