Ивайло Везенков ще води bTV Новините

OFFNews 24 юни 2022 в 10:43 2540 0

Ивайло Везенков

Снимка bTV

Ивайло Везенков

Старши репортер в нюзрума на bTV Ивайло Везенков е новото лице на новините. Заедно с Виктория Готева той ще се редува в сутрешните и обедните новинарски емисии.

Той заменя Денислав Борисов, който от 1 юли се разделя с телевизията и ще поеме по нов професионален път.

Ивайло Везенков има солиден опит в отразяването на политически, социални и културни теми. Журналистическата му кариера започва в радио „Витоша“, където работи като новинар, а през 2007 открива и страстта към телевизията. Работил е и като редактор в Радио Свободна Европа и телевизия BiT. Опитът, който трупа в PRO.BG и TV7, го отвежда до bTV през 2011 г. Завършил е българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и журналистика в Аризонския държавен университет, където е стипендиант по програмата Fullbright. Специализирал е в американските телевизии CNN и KPNX. 

„От името на bTV Новините благодаря на Денислав за отличната му работа през годините“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group. „Уважаваме неговото решение да смени професионалната сфера и му пожелаваме още много успехи”, допълва Хекимян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови