И Миляна Велева си тръгва. Новините на Нова тв също с нов шеф (допълнена)

OFFNews 26 януари 2021 в 11:12 19073 1

Снимка NOVA

Миляна Велева

Директорът на новините на Нова телевизия Миляна Велева също се разделя с медията, след като братята Домусчиеви я продадоха на регистрираната в Люксембург международна телекомуникационна и медийна компания "Юнайтед груп".

Така след собствениците и изпълнителния директор Ива Стоянова, Велева е третото име на важна позиция в Нова, което си тръгва от телевизията.

Новината вече е обявена пред екипа, научи OFFNews. Предстои да бъде назначен нов шеф на новините.

След публикацията ни, от Нова Броудкастинг потвърдиха за раздялата с Велева. В съобщение до медиите се посочва и ново назначение: Илия Дафов става главен продуцент на новини и актуални предавания. Дафов е бил репортер и редактор в Нова от 2008-а насам, а в последните 5 години е продуцент на „Здравей, България“. Главен продуцент на сутрешния блок става Иван Христов, който работи в Нова от 2007 г.

Илия Дафов Снимка: NOVA

Велева стана директор на новините и актуалните предавания през април 2019 г., малко след като братята Домусчиеви придобиха медийната група. Тя бе част от цяла вълна журналисти от "Канал 3", които преминаха в Нова след предишната ѝ продажба.

Сделката за настоящата продажба на Нова Броудкастинг Груп бе официално одобрена от КЗК по-рано този месец. Компанията купувач, която притежава и БТК, обяви, че за българската медийна група в портфолиото ѝ ще отговаря бившият шеф на RTL Дирк Геркенс.

Още не е ясно как промяната ще се отрази на новините на Нова, която наскоро стартира и профилиран новинарски канал - NOVA NEWS. В изпратеното до медиите съобщение след продажбата новите собственици не коментират дали възнамеряват да следват стратегията на досегашните собственици да пренасочат новинарското съдържание към профилирания канал, а Нова да се превърне в телевизия с развлекателен характер.

Преди седмици бе сменено и ръководството на новините на bTV. Дългогодишният им директор Венелин Петков се раздели с медията, която премина под управлението на чешката PPF Group. По-късно бе обявено, че bTV напуска и Гена Трайкова - главен редактор на новините. Шеф на новините и актуалните предавания стана Антон Хекимян, а главен редактор - Веселина Петракиева. За актуалните предавания ще отговаря Искра Владимирова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

26.01 2021 в 13:19

Мисирките си тръгват,а след тях си тръгва и Мутрата с целия антураж от калинки и крадци....дали ще има възмездие....малко остана,народе...идат избори...да си опичаме акъла....