Дарина Сарелска: Отказах да уволня Ани Цолова и ми прекратиха договора

OFFNews 30 юли 2020 в 11:35 27489 6

Бившият директор на новините на Нова телевизия за пръв път обяви публично каква е причината за раздялата ѝ с медията.

В интервю за предаването "Денят с Веселин Дремджиев" (TV+, TV1) Сарелска свърза пряко това с отстраняването на Ани Цолова от ефира.

"Моят личен случай е, че аз трябваше да уволня Ани Цолова и нейният партньор по онова време. Отказах да го направя и просто ми прекратиха договора. Това, което трябваше да се случи през мен, се случи след мен", заяви журналистката, която сега живее в САЩ.

Тя коментира и големият брой утвърдени журналисти, които в последните години си тръгнаха от Нова: "Тази огромна вълна показва, че не е търговско решение, защото бяха отстранени хора с изключителен track-record на професионализъм, доказана успешна кариера, доказано доверие."

Сарелска се раздели с Нова през 2017 г., а публично причината за това не бе обявена. Приблизително по същото време стана ясно, че след края на летния си отпуск Ани Цолова вече няма да води "Здравей, България". Обявено бе, че Цолова е приела предложение да прави собствено предаване в същата телевизия, но това така и не се случи.

По-рано същата година журналистът Васил Иванов поде зрелищна акция срещу колегите си от Нова, като обвини Сарелска и тогавашния шеф на телевизията Силва Зурлева, че са "къртици" на ДАНС и че Сарелска спира негови разследвания заради роднински връзки с човек от ГЕРБ. Сарелска отрече тези обвинения, а екипът на телевизията тогава ѝ засвидетелства подкрепа.

Тези събития се развиваха на фона на намеренията за продажбата на Нова от шведския ѝ собственик MTG. Първият кандидат-купувач - чешкият милиардер Петр Келнер с и неговата компания PPF Group, обаче не успяха да придобият медията, тъй като КЗК спря сделката. В крайна сметка телевизията бе продадена през 2019, когато я купи "Адванс медиа груп" на братята Домусчиеви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

6

Petia Nikolova

30.07 2020 в 18:13

Сарелска, ъм,че що не тропна с крак и не си подаде оставката в този момент, щом не могат да те накарат за правиш нещо което не искаш? Сега защо само ти си уредена в Америка, а дружките ти молят за финанси за медии?

4038

5

NelSun

30.07 2020 в 15:38

А защо чак сега го казва, защо не излезе да се защити, когато се раздели скандално с Нова, или сега използва случая, за да се изкара жертва.

3811

4

Toni2019

30.07 2020 в 15:36

Забравете за НОВА. Тя е вече собственост на ДПС, което няма причина да я продаде занапред.

5956

3

SpartakSofia

30.07 2020 в 13:59

Златоградската мисирка с претенции Сарелска да не се обажда!
Легенди се носят за начина, по който е дошла в Нова, какви ги е вършила там, какво е КПД-то на групичката й спрямо заплатите (нека някой си направи труда да види заплатите и произведените журналистически материали на Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, например) и как си отиде.
И да отрече, че е роднина на ГЕРБ-функционер.
Ама сега е много модно да идеш на протестите и като е минало малко време - да се пишеш жертва на свободното слово.