БНР проверява предаванията на Волгин месец назад

OFFNews 12 април 2022 в 12:00 2491 3

Снимка Фейсбук

Българското национално радио прави вътрешен мониторинг на предаването "Политически НЕкоректно" с водещ Петър Волгин. В мониторинга участват и външни експерти и обхваща период от месец назад. Проверката цели да установи има ли нарушение на закона и на вътрешните правила на обществената медия.

Генералният директор на БНТ Милен Митев заяви пред "Дневник", че последният подобен анализ е излязъл със становище, че има данни за нарушение, но тепърва ще се обсъжда дали и какви мерки да се предприемат.

Според Митев задачата на БНР не е лесна, защото трябва максимално да се покрият интересите на цялото общество, в което има засилена поляризация на мненията. Освен това ситуацията е показала, че правилата на националното радио трябва да се подобрят.

Вчера оперната прима Александрина Пендачанска подаде оставка от Обществения съвет на БНР "заради руската пропаганда в предаванията на Петър Волгин".

Светла Петрова, която също е член на Обществения съвет на БНР, заяви пред "Сега", че от формирането си съветът се е занимавал няколко пъти с начина, по който Волгин води предаванията. Петрова е на мнение, че оставката на Пендачанска е краят на поредица от опити на членовете на съвета да обърнат внимание на административното и журналистическото ръководство на БНР върху начина, по който водещият използва ефира на обществената медия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

5

офф бее

13.04 2022 в 09:13

Аз гларус да гука не съм виждал. От гларуса полза няма освен да яде и разнася боклука. Но трябва и гларуси да има...

6145

4

kokoten

13.04 2022 в 07:22

Като махнат Волгин,всеки ще се запита каква е разликата м/у нас и руснаците....и на двете места чистим и подтискаме другите мнения....и докъде ще стигнем,оставете го Волгин,който го харесва-добре,който го мрази,пак добре....нека си гука човека....

-60

3

офф бее

12.04 2022 в 22:04

Че кой иска да му прави нещо точно на тоя па...пъдпъдък...