Александрина Пендачанска напуска обществения съвет на БНР заради Волгин

Волгин отвърна на оперната прима с публикация в социалните мрежи

Таня Николова 11 април 2022 в 10:22 7224 3

Снимка Личен архив

Александрина Пендачанска

Оперната прима Александрина Пендачанска обяви, че подава оставка от Обществения съвет на БНР заради руската пропаганда в предаванията на Петър Волгин.

Решението си тя съобщи във фейсбук профила си, като публикува писмото си до генералния директор на обществената медия Милен Митев.

От писмото става ясно, че Общественият съвет нееднократно е водил кореспонденция с ръководството на БНР за съдържанието в предаванията на Волгин. По думите ѝ това не е дало резултат.

"...След след последното издание на „Политически некоректно“, за жалост констатирам, че няма реален резултат от нашето настояване дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин, да бъдат преустановени. Г-н Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио", пише певицата.

По думите ѝ "в условията на война, започната от руската агресия и водеща се на няколкостотин километра от границите на България, това е особено тревожно".

"Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не желая името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната - агресор и престъпния режим на президента ѝ, Владимир Путин", завършва писмото.

Малко по-късно журналистът Петър Волгин реагира на подадената от Пендачанска оставка в публикация на профила си във Фейсбук:

"Разбирам, че певицата Пендачанска била недоволна от моята работа. Няма нищо странно в това някой да харесва или не друг човек, да има положително или отрицателно мнение за него. Проблемът идва тогава, когато нехаресващият си служи с лъжи и манипулация. Когато няма никаква представа от работата на хората, които критикува. Певицата Пендачанска не разбира от медии. А явно няма никакво желание да се учи. И наистина се чудя как се е озовала в Обществения съвет на БНР", написа той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

4

офф бее

11.04 2022 в 11:44

Боли те слабото място! Трол!

-60

2

офф бее

11.04 2022 в 10:59

Похвално, да!
Сега да видим останалите от този съвет ще си кротуват ли, ще се изправт ли...

-1495

1

zuIjin

11.04 2022 в 10:38

Похвално е,
аз се чудя как е възможно този човек още да се чува по радиото.

 
X

Да помогнем на украинските деца!