Quantcast

Бившият шеф на БГ радио поема бизнеса на Ирена Кръстева

OFFNews Последна промяна на 11 април 2014 в 18:55 12238 3

Патрик (Пади) Халпени

Патрик Халпени, който поема изданията на „Нова Българска Медийна група“ на Ирена Кръстева, е бивш изпълнителен директор на ирландската компания „Комюникорп груп“, която е собственик на серия радиостанции в България, сред които „БГ радио“, радио „Сити“, „Радио 1“, "Радио 1 Рок" "Вероника", както и на телевизия "Сити".

„Комюникорп груп“ има съсобственoст в „Българска радиокомпания“ (притежаваща музикалното радио „Енерджи“) с депутата от БСП Мартин Захариев.

"Комюникорп" е собственост на най-богатия ирландец Денис О'Браян. Форбс оценява състоянието му на 2,8 милирада долара.

Патрик Халпени, известен още като Пади, е бил финансов мениджър на Continental AG в Ирландия, а преди това е работил за WR Jacob АД. Преди години е участвал в стартирането на две радиа в Дъблин.

Бизнесменът има бакалавърска степен по търговия от University College, Дъблин.

Купувач на печатните издания на Ирена Кръстева е фирмата "Media Maker Ltd" на ирландския бизнесмен. Днес "Нова Българска медийна група" обяви, че е сключила рамков договор с Патрик Халпени за продажбата. Съгласно рамковия договор сделката може да бъде финализирана след одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.04 2014 в 21:18

НЯМА ТАКОВА НЕЩО: " ...е сключила рамков договор с Патрик Халпени ..."
СКЛЮЧИЛА Е ДОГОВОР С ОФШОРКАТА, КОЯТО СА МУ РЕГИСТРИРАЛИ.
МАЛКА РАЗЛИКА, А ?

11.04 2014 в 21:12

Това е опит медиите на Пеевски официално да не се водят на негово име. Но всъщност реалния собственик ще си остане същия.

11.04 2014 в 20:46

Да мре!