Завърши кинофестивалът на Робърт де Ниро Трайбека в Ню Йорк

Фестивалът започна с документалния филм за Дженифър Лопез Halftime

OFFNews 19 юни 2022 в 22:08 2649 0

Фестивалът Трайбека 2022

Снимка Getty images

Дженофър Лопез откри феста с документалния филм Halftime

Кинофестивалът "Трайбека" завърши с премиерата на документалния филм "Loudmouth" ("Гръмогласния") за преподобния Ал Шарптън - един от водачите на по-възрастното поколение борци за граждански права в САЩ, съобщи Асошиейтед прес.

За премиерата на сцената се събраха Шарптън и Спайк Лий - две ярки фигури на Ню Йорк, охулвани и възхвалявани за кариерите им в защита на расовата справедливост, както и Джон Леджънд като изпълнителен продуцент на филма. Режисьор е Джош Александър.

"Loudmouth'' показва Шарптън като наследник на Мартин Лутър Кинг Младши, преподобния Джеси Джексън, депутата Джон Луис и други. Той е оформен като интервю с Шарптън, който разказва за живота си като постоянна борба, за да остава социалната справедливост в центъра на вниманието. Филмът беше представен от Робърт де Ниро - един от основателите на фестивала "Трайбека".

На фестивала "Трайбека" бяха показани около 110 филма от 40 страни, сред които документални продукции за абортите, репарациите и свободата на печата.

Кинофестивалът "Трайбека" е основан през 2002 г. от Робърт де Ниро и продуцентите Джейн Розентал и Крейг Хаткоф, за да подпомогне икономическото и културно възраждане на Манхатън след терористичните атентати от 11 септември 2001 г., когато бяха разрушени кулите-близнаци на Световния търговски център. Изданието му през 2020 г. се провали, а през през 2021 г. беше на открито.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Богословът доц. д-р Константин Нушев в студиото на OFFNews