Започва Седмицата на испанското и иберо-американското кино

OFFNews 28 май 2018 в 14:14 1727 0

Двадесет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино ще бъде открито днес от 19.00 ч. с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic „Геният: Пикасо“ с Антонио Бандерас, в кино Люмиер Лидл (НДК). Националният дворец на културата е традиционен партньор на събитието.

„Геният: Пикасо“ разкрива подробности от забележителния личен и творчески живот на най-прочутия и противоречив художник на XX век, създател на кубизма, и се излъчва всяка неделя от 21:55 часа по National Geographic. Откриващата прожекция от фестивала се осъществява с любезното съдействие на FOX Networks Group и ще бъде само с покани. Всеки желаещ да присъства може да си вземе пропуск от Институт Сервантес след 15 май, от понеделник до четвъртък между 09 и 18 ч., а в петък между 09 и 14 ч.

Тази година ежегодната филмова кинопанорама ще се проведе в периода 28 май - 03 юни и ще мине през София, Пловдив и Варна.

По време на фестивала ще бъдат представени 13 творби на световни режисьори по-голямата част, от коитоще бъдат излъчени за първи път в България.

Кино фестивалът ще продължи до 3 юни в салоните на Люмиер Лидл (НДК) и G-8 в София, Лъки Синемав Пловдив и Фестивален и конгресен център в гр. Варна. Билети за прожекциите на цени от 6 и 8 лв. могат да бъдат закупени на касите в кината.

Седмицата на испанското и иберо-американското се провежда под егидата на Посолство на Кралство Испания, със съдействието на Институт Сервантес, Национален дворец на културата, и на дипломатическите мисии на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Мексико.

Тазгодишната филмова селекция от испански и иберо-американски филми включва основно комедии като: „Барът“, „Хартийки във въздуха“, „Племето“, „На лагер“, биографичния „Скъпи Посланикo“, музикално-документалния „Произведено в Мексико“ и много други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови