"Всички в джаза! Всички в Банско!" е мотото на 25-ия джаз фестивал в Пирин (видео)

Затрогващият португалец, спечелил Евровизия 2017, вече с ново сърце Салвадор Собрал и барабанистът Били Кобъм са само част от звездите, които ще дойдат на феста

OFFNews 12 юли 2022 в 21:18 2066 0

Били Кобам

Снимка Джаз в Банско

Били Кобам е един от най-големите джазмени в света

С Били Кобъм, Игор Уилкокс, Салвадор Собрал, Джордж Кейбълс, Гергьо Борлай и още други български и световни имена ще бъдат отбелязани 25 години джаз в Банско, съобщават организаторите на фестивала, който ще се състои от 6 до 13 август.

Тази година на сцената в творчески проекти, специално създадени за публиката на фестивала ще се срещнат арменската певица Арпи Алто - с Любомир Денев и Венцислав Благоев; Дафна Леви от Израел - с барабаниста Асаф Саркис, Великобритания, и българските музиканти Венцислав Благоев, Михаил Иванов; триото Soulcrane от Германия ще бъде на сцената с виртуоза на саксофона Димитър Льолев, а Христо Вичев ще свири с триото на Живко Петров.

Дневната сцена за млади таланти се разраства и в джаз академия с изпълнителите от голямата сцена. Така младите таланти ще имат възможността да почерпят знания и опит от големи имена от българската и световна сцена. Изпълненията на младите изпълнители отново ще бъдат в градския парк на Банско, всеки фестивален ден от 11:00 ч.

Джаз дните ще продължават с дневни семейни игри, пак в парка, в целия град ще звучи джаз за следобедно кафе с програмата "Джаз в града" - за да подгрее публиката за звездните изпълнения на голямата сцена.

Мотото на джаз феста в Банско е "Всички в джаза! Всички в Банско!“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!