Tenor Fly и The Freestylers с концерт в София

ОFFNews 08 март 2016 в 19:30 2358 0

Тази събота, 12 март, Tenor Fly излиза заедно с The Freestylers на сцената на клуб "Mixtape 5".

Aston от The Freestylers и Tenor Fly са подготвили една супер динамична бас вечеринка, която ще се случи в компанията на локалните брейкбийт дипломати Emil Prize и HarryUp.

На 12 март голямата зала на клуб "Mixtape 5" ще се превърне в истинска бас джунгла с помощта на легендарните майстори The Freestylers, представени от Aston, в многозначителната компания на Tenor Fly. Любимата брейкбийт тумба се завръща в България с нови разтърсващи музикални интерпретации, поднесени с главозамайващата бързина на Tenor Fly.

За да бъде картинката напълно завършена, в събитието ще се включат и локалните диджеи Emil Prize и HarryUp с най-актуалната си музикална селекция.

Началото ще бъде дадено още в 22:00 часа, когато 1-та половинка от легендарното дуо - Aston, ще се появи на сцената на клуба в компанията на безкомпромисния Tenor Fly, за да заформят едно същинско бас чудо за българските фенове.

След над 15-годишна успешна кариера, днес форматът The Freestylers се доказва като водещ фактор за съвременното развитие на специфичните музикални стилове като: брейкбийт, трип-хоп, гараж, електро хаус, бас и биг бийт. Aston и Mat се изстрелват главоломно от Лондон към световната музикална сцена в началото на 90-те още с първите си супер успешни рилийзи.

Tenor Fly е певец, рапър и фрийстайлър, който се издига в рага стила в началото на 90-те години като член на The Freestylers и след това продължавайки като соло изпълнител. Познат е най-вече от колаборациите си с други артисти, като: Rebel MC, Barrington Levy, Sir Coxson Sound и др. В зората на това музикално течение в Англия той започва своята DJ кариера, заедно с Daddy Fathead General Dan Bikey, обикаляйки британските клубове 7 дни в седмицата.

Tenor Fly си изгражда завидна репутация и в денсхола, записвайки за един от най-големите английски лейбъли – Coxsone. С първата си записана плоча – Ruff Neck Fashion, скорострелно стига номер 1 в световните реге класации. Хитове като: B-Boy Stance, Born Again и Loyal To The Game превръщат Tenor Fly в един от най-значимите лица в денсхол и рага течението.

Представителите на локалната диджей сцена – Emil Prize и HarryUp, ще се включат смело с богатата си селекция от: дръм енд бейс, брейкбийт, рага и денсхол, за да доукрасят тази неповторима парти вечер.

Билети на цена от15 лв. може да намерите в мрежата на Eventim или на касите на магазините Пикадили, На тъмно, Usit colours, Технополис, Техномаркет, Магазин Яко, бензиностанции OMV, Билетен център НДК, Арена Армеец и клоновете на Български пощи.

Може да се запознаете с политиката за достъп на непълнолетни тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови