"Тамтук" - един нестандартен филм за пътя към татуировките

Марта Воева 04 декември 2013 в 09:24 4859 1

"Тамтук"

Повода за тази статия е един нестандартен късометражен филм. Скромно културно, по-скоро субкултурно събитие, бе премиерата на филма "Тамтук", която се състоя преди седмица.

Филм за хора, идеи. Участниците са Момчил Генов, Рики Макгий, Велко Векилски и Владимир Александров. Режисурата и монтажът са на Атанас Дойчев, оператор е Марин Кафеджийски.

"Исках да покажем на хората другата страна на татуирането, извън средата, в която те си го представят обикновено. С различен смисъл - първично и лишено от претенции. Говорих с приятели, които татуират, и с приятели, които се занимават със снимане, съответно се организирахме относително лесно. Първият момент, в който Атанас си дойде от Англия, заминахме за планината. Значението на това е, че не е толкова важна татуировката, колкото важен е моментът и в случая в пряк и преносен смисъл „пътят” към нея. Забавно със сигурност, безумно не знам. Малко е трудно да ни се стори точно на нас нещо безумно, но със сигурност си прекарахме добре: дъжд, слънце, реки, коне върхове, прибиране през гората през нощта с новите ни татуировки. Дано всички го разберат правилно", казва Момчил за идеята, събирането, заснемането и усещането на ‘Тамтук". Съвсем скоро филмът ще бъде пуснат й в Интернет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови