Световни танцови звезди гостуват на One Dance Week

OFFNews Последна промяна на 03 септември 2015 в 11:37 1823 0

От 17 октомври до 1 ноември Пловдив ще стане домакин на осмото издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс One Dance Week.

Тазгодишната селекция ще представи общо 9 спектакъла, дело на световноизвестни артисти, които чертаят посоките в света на съвременния танц и пърформанс.

Сред тях са компания "Daniel Abreu" от Испания, чешкото театрално студио "Farm in the Cave", хореографът, изпълнител, писател, теоретик и драматург в театъра на легендарната Пина Бауш - Раймунд Хог, провокативният и ексцентричен нюйоркчанин Тражел Харел, Филип Сер и неговата компания от Швейцария, френската компания MPTA, известна със специфичната си естетиката, смесваща театрални, танцови и циркови техники, и младите звезди на Корея – Кил Сео-Янг и Ким Джаесеунг. Билетите за всички спектакли са вече в продажба и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim на цена от 10 лв.

Основната линия, която тазгодишната селекция на One Dance Week следва, е нетърпимостта на съвременния танц към „нормалността“ и всички установени норми и модели на живеене, мислене, поведение и възприемане. Представленията, макар и дело на артисти от три различни континента, ще „играят“ с понятията ни за „нормално“, като ни провокират да излезем от сферата си на комфорт и да погледнем с различен критически подход към света.

Програмата е структурирана в няколко модули, които обхващат различните аспекти на правенето и възприемането на съвременните изпълнителски изкуства. Тази година съпътстващата програма включва танцови работилници за професионалисти и студенти, професионални работилници за сценичен светлинен дизайн, танцови ателиета за деца от различни възрасти, селекция от филми за танц, които ще ни потопят в гения на световноизвестни артисти и шедьоври, белязали историята и настоящето на жанра, и серия от срещи и разговори на живо с артистите от международната програма на фестивала.

Всички събития от съпътстващата програма са с вход свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови