Участвай със собствена идея на One Architecture Week

OFFNews 21 август 2015 в 16:49 2072 0

Снимка Георги Ковачев

Международният фестивал за архитектура One Architecture Week 2015 стартира нова инициатива за всички хора с интересни идеи.

В рамките на пет дни от 21-25 септември, от 10:00 до 18:00 часа, всеки, който има идея за събитие (презентация, дебат, спортно състезание, акция, представяне на проект, пърформанс, арт инсталация и т.н.), която може да се случи на Сцената на Марица (бул. "Марица" 104), има възможност да я осъществи.

За целта One Architecture Week ще предостави следната инфраструктура: сцена, проектор, озвучаване, екран, места за сядане и разпространение на информация към публиката на фестивала и партньорски медии. 

Темата за 2015 г. е "При-общена река" и целта на тази акция е да привлече максимален брой хора към реката и да покаже потенциала за развитие на това пространство.

Изпратете своята идея за събитие, което да бъде проведено в дните на фестивала. От нас можете да разчитате на Сцената на Марица и пространството на Плажът на Марица. Запазваме си правото да откажем идеи, които противоречат на нашето разбиране за културно и толерантно общуване.

Програмата на фестивала може да бъде намерена на този адрес

One Architecture Week е ежегоден международен фестивал за архитектура и градска среда, чието тазгодишно издание ще бъде от 18 до 27 септември в Пловдив.

Той е едноседмична платформа за среща и обмен на идеи в областта на архитектурата, интериора, ландшафта и градската среда. Основна цел на събитието е чрез широк обществен и професионален дебат да инициира устойчиви архитектурни и социални промени. Наситената и разнообразна програма включва презентации, изложби, дискусии, работилници, прожекции и намеси в градската среда, както и творчески ателиета за най-малките.

Всяка година One Architecture Week представя тенденциите в съвременната архитектура с фокус върху конкретна тема и нов кураторски екип. Темата за 2015 г. е "При-общена река", а кураторка е Мерве Бедир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови