Спектакълът „Пиеса за теб”с Леонид Йовчев като космическа принцеса

ОFFNews 03 декември 2014 в 18:37 3087 0

Снимка от пиесата.
Снимка от пиесата.

На 5-ти декември от 19:30 часа в залата на Френски Институт в България на площад "Славейков” №3 ще се състои второто представление на постановката "Пиеса за теб".

„Пиеса за теб” е авторски спектакъл на Ани Васева, която отново избра един от най-талантливите родни театрали Леонид Йовчев, за да изиграе космическа принцеса - зловещо момиченце, въплъщение на уюта, извънземно, чудовище, първична материя – всичките нюанси на присъствието му са създадени с абсолютна точност и едновременно с това са на ръба на физическите възможности.

Постоянното сътрудничество между Ани Васева и Леонид Йовчев формира една успешно разработена нова театрална форма, постигната чрез специфична техника – актьорска, гласова, текстуална. Чрез този собствен театрален език „Пиеса за теб” създава уникален свят на извънредни същества, които живеят едновременно в уютния свят на миналото и сред безбрежния космос.

Ани Васева е театрален автор и режисьор. Тя е принадлежaща e към новото поколение в българското сценично изкуство, което е космополитно, независимо от граници, универсално.  Между най-познатите й спектакли са "Пиеса за умиране" (2010), "Франкенщайн" (2011), „Всичкоядецът” (2012), "Фаетон: изверги" (2013).

Цената на билета е 10 лв. и може да бъде закупен на касата на Френския културен институт в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews