Quantcast

Спектакълът 'Мовименто/Вариации' - диалог за динамиката на съвременността

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2019 в 14:28 888 0

Снимка Здравко Йончев

Спектакълът "Мовименто/Вариации" ще бъде отново на сцена на 08 февруари 2019 | 19:30 ч. ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.

Движението е основната тема на режисьорския проект на Гергана Димитрова – „Мовименто/Вариации“ (Пет миниатюри и едно интервю на тема движение). В него тя кани пет авторки с различна националност в задочен разговор, който осмисля миграционните процеси днес като вид движение на тела, стоки, услуги, информация, пари, души, мисли, мечти, вируси, необходимости.

Този своеобразен диалог обединява гласовете на Здрава Каменова, Мариана Събева, Улрике Сиха (Германия), Ив Лей (САЩ/Великобритания) и известната българска хореографка и изпълнителка Галина Борисова. През различни подходи са тематизирани разнородни парчета от динамиката на съвременността.

Представлението е съсредоточено върху мисленето за движението като хореография, като природна и житейска потребност; за движението, противопоставено на статичното; за движението като разпространение на идеи, за дигиталната динамика, за #MeToo, за Илън Мъск; за движението на пазари и природни ресурси; за неизменното движение към смъртта; за технологичното развитие, дори за движението из космоса.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !