Sofia Lights отново ще озарят столичния парк-музей Врана

OFFNews 01 септември 2022 в 13:52 2952 0

Част от светлинните инсталации в парк Врана

Снимка Sofia Lights/Facebook

Част от светлинните инсталации в парк Врана

От днес до 8 септември софийският парк-музей Врана отново ще се превърне в магическа реалност благодарение на артистичните светлинни инсталации от второто издание на SOFIA LIGHTS, част от проекта Urban Creatures.

Тази година посетителите ще могат да разгледат три нови светлинни инсталации – „Мегалит”, „Присъствие” и „Светулки”. Поради големия интерес към инсталацията „Невидимите нишки“, която беше представена миналата година по време на първото издание на SOFIA LIGHTS, тя ще бъде представена още един път по време на настоящото издание по изключение.

Началният час на събитието от 1 до 8 септември вкл. ще бъде 21:00 часа. Последните посетители ще могат да влязат до 00:00, а инсталациите ще загасват в 00:30 ч.

SOFIA LIGHTS предизвиква посетителите да излязат от ежедневната си рутина и да се потопят в преживяване, въздействащо върху всичките им сетива.

Инсталациите нямат начало и край, няма сценарий, който да се следва, и съответно не е необходимо посетителите да пристигат точно 21:00, а във всеки момент до 00:00 ч. Всеки ще може да се разходи в нощния парк със своето темпо и да открие магията по своя начин.

Влизането в парка е безплатно за деца до 3 години, за деца и младежи от 3 до 18 години билетът е 10 лева, а билетът за възрастни е 20 лева.

Събитието e включено в официалния Календар на културните събития на Столична община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!