Синът на Емил Димитров съди Фараона за 15 хил. лв. заради кючека ''Моя страна'' (видео)

OFFNews 03 ноември 2023 в 15:07 3088 3

Кадър от скандалния клип

Снимка Кадър от скандалния клип

Кадър от скандалния клип

"Преди няколко дни ми изпратиха призовка. Чрез адвокатката си синът на Емил Димитров е завел дело срещу мен с иск първоначално за 5000 лв., а впоследствие - за още 15 000 за авторски права", казва рапърът от Кнежа Кристофър Галовски - Фараона.

Певецът разказва, че се страхува да не остане с трите си деца и жена си на улицата заради огромната сума, която ще трябва да изплати на наследника на поп звездата, ако Димитров-син спечели делото.

Името на Галовски, който е финалист от "Гласът на България", нашумя в скандала заради негова чалга версия на хита на Емил Димитров "Моя страна". Колеги на Емил Димитров скочиха срещу Фараона заради гаврата му с неофициалния химн на България. А Емил Димитров-младши побърза да заяви в медиите, че ще съди младия изпълнител за погазването на наследствените му авторски права върху прочутото парче на баща му.

Рапърът обаче е поръчал на свои разноски частна експертиза. Изводите на експертите, споделя той, са обнадеждаващи за него и песимистични за противната страна. "Хората, изготвили експертизата, а те са доказани специалисти в своята област, са установили, че моята песен "Моя Германия" е в размер 7/8. Това е класическо хоро, професионално народно изпълнение, пише го във всеки учебник по теория на музиката. А на Емил Димитров е в размер 9/8 и жанрът е блус, балада. Моето парче е бихармонично, а тяхното - натурален мажор", пояснява Фараона. "Затова няма как по отношение на музиката да спечелят срещу мен в съда", категоричен е певецът.

Синът на текстописеца на Емил Димитров Васил Андреев - Борислав също не е доволен от коректността на рапъра: "Този човек цитира поздрава ми и хубавите думи, които съм казал за изпълнението му, а защо забрави да каже, че няма право да изпълнява без разрешение в такъв вариант съвместната песен на баща ми и на Емил Димитров?", попита Борислав Андреев.

"Имам записани думите му", отвърна Фараона. "Дори да заведе дело, ако спечеля, аз ще предявя контраиск срещу тях за същата сума", закани се Кристофър Галовски. Той е категоричен, че няма да се предаде без бой и да се остави да му вземат къщата заради евентуалния борч. "Синът на Васил Андреев пък няма никакъв шанс срещу мен по отношение на текста, защото в "Моя Германия" има само няколко думи, които са общи с тези в "Моя България", всичко останало е различно. Частната експертиза доказа и това", цитират рапъра в в няколко издания - "24 часа", "България днес", "Пловдив 24" и др.

"Моя страна, моя Германия,

моя любов, моя България,

тук ще си отгледам аз децата."

Това се пее в припева на чалга версията на песента "Моя страна, моя България" на Емил Димитров, в чийто клип три момичета танцуват кючек. Парчето бързо е забелязано в социалните мрежи и предизвика вълна от неодобрение. Видеоклипът вече е изтрит от профила на Фараона в YouTube.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

3

Гьорче2

03.11 2023 в 19:45

Вместо медал да му дадат , те го глобяват.., дс увредена българска работа....

Почти всичките ми приятели, познати са в чужбина с децата си, кои се родиха и зрастаха изучиха там, кои ги занесоха!! Zаради дс мутрите и братята блиzнаци тодорживковски, и всичките им подгъzници и обслужващ персонал, съучастници предатели саботьори на българия!!

Мое мнение!

-1395

2

Гьорче2

03.11 2023 в 18:26

Но защо са го глобили, това е кавър, и между другото текста е отличен, реално изразява новото време и действителност!

2073

1

Johnny B Goode

03.11 2023 в 15:28

Музиката, текста и визията на изпълнителите са отражение на съвременните БГ реалности.
И да го съдят, и да го осъдят, това няма да промени фактите.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки