Само за нощ: непредвидимите форми на Рада Букова и снимката с цигарата в изложбата "Алис Джордж"

Публиката ще има възможност да разгледа творбите на Рада Букова само в нощта на 22 юни от 20:00 до 23:00 в галерия за Една нощ – One Night Stand gallery на ул. Христо Белчев 25

ОFFNews 22 юни 2017 в 12:32 3649 0

Кой е Алис Джордж? Дали все още пуши? Дали въобще става дума за пушенето? Предстоящата самостоятелна изложба на Рада Букова за една вечер в галерия "За една нощ" е обвита в тайнственост.

Въпреки голямата й популярност, нищо от това, което вече знаем за художничката, няма да ни помогне да отгатнем какво ще видим или няма да видим.

В работата на Рада Букова до сега преобладават занимания с формата. С минимални намеси върху обекти и предмети от ежедневието, както и взаимодействието им с конкретното пространство. Обикновено от тези непретенциозни и лесни на пръв поглед действия, се разплитат сложни конфигурации от смисли или дори цели истории.

Но Рада Букова е популярна и с това, че е непредвидима. Няма как да се предположи кога интересът към формата или скулптурата ще се смени с употреба на нематериални изразни средства като звук или разходка например. Дори общуването между автор и зрител за нея може да бъде средство и материал.

Затова не би трябвало да очакваме историята да започне от снимката с цигарата и устройството, което я замества.

Тези обекти може да нямат нищо общо с изложбата. А може и да имат, но все още не знаем въз основа на какво.

Според думите на Рада Букова „това е историята на едно момче, чиято приятелка го зарязва, баща му е на път да умре и му открадват телефона”.

Знаем също, че в изложбата ще има прожекция на кадри от посещението на едно забранено място, обекти и образи с „неприлични сюжети”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!