Изложбата "Лицето ни" показва знакови лица на съвременната българска сцена

ОFFNews Последна промяна на 08 юни 2017 в 13:54 2607 0

40 от най-ярките културни събития и знакови лица на съвременната българска артистична сцена са запечатили фотографиите в Централно фоайе на НДК. Изложбата „Лицето ни“ бе открита в присъствието на много от артистите на снимките и ще радва посетителите на Двореца до края на юни.

„Тази изложба показва една малка част от всичко, което се е случило тук в Двореца през последните две години и половина.

Да създаваш и инвестираш в културата е жест или кауза, които нямат мерни единици. Това е процес, който осигурява пълноценна среда за живеене на всички, които обитават общото ни пространство. За нас , които работим тук е по-скоро съзнание и отговорност към хората, към града ни и към цялата държава, защото културата е жизнена необходимост и смисъл, без които всяка нация не би оцеляла . Най- голямата награда за нас е, че НДК се доказа и функционира като най-сериозната и голяма културна институция в България и вече всички приемат това за най-естественото нещо“, каза изпълнителният директор на Двореца Мирослав Боршош.

Фотоизложбата е уловила емоционални мигове от откриването на новите пространства в НДК – театър "Азарян", ДНК –пространство за съвременен танц и пърформанс, "Перото" , зала "42" и обновеното кино „Люмиер“, както и кадри от запомнящи се концерти, литературни четения, изложби, акции и пърформанси – някои от които реализирани паралелно с подготовката на сградата на НДК за домакинството на Председателството на Съвета на ЕС.

Фотографиите са дело на Орлин Огнянов, Иван Дончев, Боряна Пандова, Яна Лозева и Адриана Янкулова.