"С лице надолу" тръгва по кината от утре (трейлър)

ОFFNews 15 октомври 2015 в 12:55 2435 0

Кадър от филма.

Новият филм на Камен Калев - "С лице надолу", тръгва от петък, 16 октомври, в кината в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Стара Загора, Плевен, Благоевград, Шумен, Видин, Търговище, Враца и Хасково.

Творбата е вдъхновена и създадена по истински случай, като в нея се засяга един наболял за българската действителност проблем – трафика на хора.

Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми като престъпността, корупцията, бедността, които са основни причини България да е в челните места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

Избраният за главна мъжка роля френски актьор – Мелвил Пупо (Melvil Poupaud), пристига в София за премиерната седмица на френско-белгийско-българската копродукция. Той е един от малкото професионални актьори във филма. Останалите роли са изиграни от хора без опит в киното, подбрани след задълбочен кастинг, продължил повече от година из цялата страна.

Мелвил влиза в ролята на Сами – французин, който е принуден да се внедри в български канал за трафик на хора. За да постигне целта си, той се нуждае от помощта на Елка, проститутка от ромски произход, изиграна от 16-годишната Сехер Небиева. Обстоятелствата притискат двамата герои и те са принудени да бягат заедно. Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони. Неговото изкупление става нейното спасение.

Камен Калев е български режисьор, който завършва образованието си във френската академия за киноизкуство „Ла Фемис“ в Париж. Дебютният му филм „Източни Пиеси“ е представен в престижната селекция на „Петнадесетдневката на Режисьорите“ в Кан през 2009 г. „Източни Пиеси“ взима и наградата за най-добър филм, режисьор и актьор, присъдена на Христо Христов по време на Токио Филм Фестивъл.

Две години по-късно Калев стартира снимките на втория си филм „Островът“ също с премиера в Кан през 2011 г. В него главните роли изиграват френската актриса и топ модел Летисия Каста и датският актьор, известен от „Ангели и Демони“, Туре Линдхард. През 2014-а Камен Калев отново е в Кан с проекта „Мостовете на Сараево“, който е режисиран от 14 европейски режисьори, сред които Жан Люк Годар, Сергей Лозница, Урсула Майер, Кристи Пую и др. В частта на Калев взима българският актьор Самуел Финци, който играе ролята на Франц Фердинанд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови