''Публиката има право да крещи ''ууу'', а Фандъкова по-добре да не се показва с букети в Народния''

Ружа Райчева 20 февруари 2023 в 18:01 30529 6

Джон Малкович играе в постановката

Снимка nationaltheatre.bg

Джон Малкович играе в постановката "В самотата на памуковите полета'' в Народния театър

Публиката има право да освирква, дюдюка и да крещи "Ууууу". Така е било откак има сцена, така и ще бъде. Фандъкова, случайно издигната за кмет, надскочила нивото си на компетентност и втръснала до болка с безобразията в София, по-добре да не се показва с букети на такива места.

Така журналистът Иван Бакалов отговори на коментара на писателката и сценарист Милена Фучеджиева по повод освиркването на връчения от името на кмета на София букет след първото представление на "В самотата на памуковите полета" в Народен театър "Иван Вазов" с участието на световноизвестния актьор Джон Малкович и литовската звезда Ингеборга Дапкунайте.

Фучеджиева написа във Фейсбук, че "най-големите простаци в България са напълнилите Народния за Малкович и после освиркали букета на Фандъкова". Ето как ѝ отговори задочно Бакалов в социалната мрежа:

"На представлението в Народния театър с Джон Малкович накрая бурни овации. И поднасяне на цветя. Когато обявяват, че има цветя от кметицата Фандъкова, мощно "Уууууу" и освиркване разтърсва залата. Чак Малкович се стреснал, помислил първо, че е заради него.

Потърсете да видите пише ли го това някъде, и къде. Съобщават ли го радио, телевизия, поне накратко. Иначе ще ни проглушат ушите с какви ли не уж събития. И за цените на билетите за това представление могат да приказват две седмици, но не смеят да кажат какво се е случило на него.

Публиката има право да освирква, дюдюка, крещи "Ууууу". Така е било откак има сцена, така и ще бъде. Фандъкова, случайно издигната за кмет, надскочила нивото си на компетентност и втръснала до болка с безобразията в София, по-добре да не се показва с букети на такива места. Много обича да се присламчва на културни събития. Само освирквания може да получи."



Под публикацията на Бакалов коментар по темата е написала писателката и музиколог Леа Коен:

"И друг път се е случвало. И аз съм свиркала. А този жалък протокол - да се обявяват цветя от министри и други, си е чиста провокация. Като някой министър толкова харесва някой изпълнител, да му занесе лично китка или да я прати в гримьорната му, а не да си прави реклама на сцената. И да, свиренето и дюдюкането са традиционни средства в театъра. И в Миланската скала съм ги чувала, и в Цюрих, и в Женева. За Париж да не говорим."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

800

6

Doychin Cheresharov

21.02 2023 в 10:27

колко е вече очеизвадно и неприкрито- Фучеджиева в защита на Фандъкова. Номенклатурата с последни отчаяни усилия да запази кастовата си ситема. а кабинета на директора вече открито е ДПС. да живее културата, но казано след уригване....

900

5

нещото

21.02 2023 в 04:34

Букета е купен с парите на софиянци - от така наречените "представителни разходи" на Общината. а не с лични средства.
Така че публиката има право да я освирква!!! Публиката в салона не и е възложила с чужда пита ...............да прави!!!

1236

3

БотоксПутю

20.02 2023 в 22:39

А какби реагирал ремсистът Дико Фучеджиев?

5827

1

pisnamiotmutri

20.02 2023 в 18:59

Бившата учителка по руски език Йорданка бе избрана за кмет на София с 98% от ромския вот. Да ходи по гетата на сватбите на многодетни непълнолетни циганета да носи букети не в театъра където няма избиратели