Ексклузивно Шест месеца на първата линия на фронта. Иван Калчев-Глиги в студиото на OFFNews

Препоръчваме ви: Новогодишен концерт-матине за деца и възрастни

ОFFNews 29 декември 2018 в 00:10 1777 0

32-рото издание на Новогодишния музикален фестивал обръща специално внимание на най-малките почитатели на класическата музика, които ще имат възможност да посетят концерта – „Новогодишен концерт-матине за деца и възрастни“ на 29 декември от 11:00 часа в кино „Люмиер Лидл“. 

Новите знания децата и техните родители ще могат да приложат на практика на „Новогодишния концерт-матине за деца и възрастни“ с участието на Дарина Малеева (цигулка) и Ксавие Льоконт де ла Бретонери (пиано, Франция), а в програмата му ще звучи музика от Дебюси, Пуленк, Шуберт и Шуман. Едно от произведенията „Чудните приключения на слончето Бабар” ще бъде онагледено за детската публика с мултимедия и балетно изпълнение.

Създадено през 2005 година дуо Дарина Малеева и Ксавие Льоконт де ла Бретонери концертира с голям успех в най-престижни концертни зали. Като свой основен приоритет вижда не само изпълнението на известни репертоарни творби, но и откриване и представяне на нови съвременни и рядко изпълнявани класически произведения.

Огромен е репертоарът на дуото - от „Фантазия“ за цигулка и пиано на Шуберт до „Фантом и Ескапад“ на Волфганг Рим. През 2006 год. Дарина Малеева и КсавиеЛьоконт де ла Бретонери печелят първа награда на международния конкурс „Музиката и Земята“ в София.

Билетите за концерта са в продажба на касите на Билетен център – НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови