Препоръчваме ви: 'Нито вълк, нито куче' и съвременния индиански живот

ОFFNews Последна промяна на 31 юли 2018 в 00:03 2093 0

Тази вечер от 19:00 часа в Дом на киното може да гледате филма "Нито вълк, нито куче" на режисьора Стивън Люуис Симпсън.

Въздействащата екранизация по едноименния роман на Кент Нърбърн проследява пътешествието на писател, отведен в сърцето на съвременния индиански живот по земите на Северна и Южна Дкота.

Кент (Кристофър Суийни) получава мистериозно обаждане от внучката на 95-годишен старейшина от племето Лакота.

Добър по сърце и вдъхновен от отдадеността на своя баща да помага на другите, писателят решава да пропътува хиляди мили през северните равини на Америка до обезлюдения индианския резерват, за да се срещне с мъдрия Дан (Дейв Белоглав Орел). Възрастният индианец живее в схлупена барака на един хълм, придружаван единствено от своите верни спътници – кучето му, близък приятел на име Гроувър (Ричард Рей Уитман) и неговта внучка Уинона (Розан Суперноут), която е изключително подозрителна по отношение намеренията на белия мъж, дошъл на техни земи.

Потопен в индианската култура и думи на далновидния Дан, Кент е на път да разкаже велика история или да се откаже от най-важната книга, която някога е писал.