Пласидо Доминго и Соня Йончева с гала концерт пред ''Св. Александър Невски'' тази вечер

OFFNews 31 август 2021 в 13:16 3300 0

Снимка Александър Богдан Томпсън

Българското сопрано Соня Йончева и испанският тенор Пласидо Доминго излизат на сцената пред "Св. Александър Невски" тази вечер в грандиозен концерт "Гала в София".

Двамата оперни артисти имаха репетиция вчера в зала "България" със Софийска филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

"През годините съм имал щастието да си партнирам с големи български певци като Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Красимира Стоянова, Николай Гяуров, Никола Гюзелев. Утре ще бъда на сцената до една изключителна певица като Соня Йончева, която спечели конкурса „Опералия" преди години. Създадох този конкурс, за да дам път на младите. Особено е вълнението, когато победителите в него стават световни артисти като Йончева", коментира след репетицията Доминго.

Сред публиката в залата бе и кмета Йорданка Фандъкова, която подари на Доминго и Йончева ценни записи на българския бас Борис Христов и плакети на София.

Фото кредит:  Александър Богдан Томпсън

Прочутият тенор сподели, че е щастлив от възможността да излезе на сцената пред една от най-големите православни катедрали в Европа, която го е впечатлила при предишните му гостувания у нас. 

Classic FM радио ще излъчи на живо първите две изпълнения от гала концерта. Слушателите ще имат възможност да чуят и ексклузивното интервю на Георги Митов с оперната прима, която прославя България в цял свят, а гостите в мобилното студио на пл. „Александър Невски" ще разкрият любопитни подробности, повдигащи завесите около концерта и личността на Соня Йончева. Специалната програма включва и разговор с майката на българското сопрано – Теменуга Йончева, хореографът Владимир Ангелов, диригента на Софийската филхармония Найден Тодоров, баса Божидар Божкилов и други.

Концертът започва в 20:00 ч. Публиката ще бъде пускана на площада от 18 часа. Входовете ще бъдат затворени в 19:40 часа и няма да се допускат закъснели зрители. Пропускането ще става през шест входа, разположени на улиците "Раковски", "Оборище", "Цар Освободител", "Париж", "Московска", "11 август". Във връзка с концерта е въведена временна организация на движението, с която може да се запознаете тук: https://bit.ly/2URDGiI 

Фото кредит: Facebook - Софийска филхармония / Sofia Philharmonic

Организаторите от SY 11 молят зрителите максимално рано да заемат местата си, за да не се получават опашки преди началото. Поради епидемиологичните мерки за COVID-19 те напомнят, че в антракта между двете части на концерта зрителите трябва да ограничат движението между отделните сектори.

Организаторите пускат допълнителна възможност за билети, които може да откриете на: https://epaygo.bg/3107431516 . Концертът ще бъде излъчен в целия свят онлайн. Билети за стрийминга можете да откриете на https://watch.sy11events.com/ .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!