Петър Чухов представя новата си книга „Камуфлаж” на 12 март

ОFFNews 10 март 2015 в 20:07 2771 0

На 12 март, в петък, от 18:30 часа в клуба на Столична библиотека на пл. „Славейков” №4 Петър Чухов ще представи най-новата си книга с проза "Камуфлаж".

Това ще стане в рамките на петото издание на клуб „Благодатният четвъртък” в присъствието на редактора на книгата Митко Новков, писателят и критик Ангел Игов, преводачът и редактор на английските преводи Анджела Родел.

Специална изненада ще бъде дебютното музикално участие (световна премиера) на Splendor and Misery – експериментален проект, без предварително фиксирани параметри, който съчетава електронно изработен звук с акустична тамбура и вокали (Анджела Родел и Виктор Тодоров).

Сборникът е издаден от ИК „Жанет” 45 и в него влизат седемнадесет разказа и кратък роман, част от които са публикувани през годините в различни онлайн или печатни издания. Някои от тях са печелили награди на конкурси като „Агата” (за криминален разказ), за кратка проза на Erunsmagazine и LiterNet и „Развитие” (за нов български роман).

„Камуфлаж” е дванадесетата книга на Чухов, който има издадени още едно томче с проза, девет стихосбирки и книга за деца. Освен това пише музика и текстове и свири в етнорок групата „Гологан”, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок “ЛаТекст”, с която представя стиховете си.

”Поетът Петър Чухов е написал блестяща книга с проза. Включените в „Камуфлаж“ разкази и кратък роман са образци за творческо отношение към словото. В книгата има и поезия, и музика, и истинска стоманена белетристика със сюжет и истории. В това няма нищо чудно – защото самият Чухов освен поет е и музикант, и разказвач. В „Камуфлаж“ всичките валенции на словото са отворени. В „Камуфлаж“ всяко изречение звучи като хайку. В „Камуфлаж“ виждаме как въглеродът на думите се превръща в диаманти. Книга за истински ценители”, пише Деян Енев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews