Излиза първата родна видео книга

ОFFNews 06 март 2015 в 16:20 1531 0

Авторът на книгата Иво Тодоров.
Авторът на книгата Иво Тодоров.

Любовният триъгълник е в основата на първата българска видео книга „How 2 Break A Heart In 7 Days” („Как да разбиеш сърце за 7 дни“).

Неин автор е програмният директор на БНР и писател Иво Тодоров. С видео книгата той отправя поредното предизвикателство към „читателите“. Според него в XXI век поезията може не само да се чете и слуша, но и да се гледа.

„Защо само песните да имат клипове? Стиховете също могат да бъдат „филмирани“, коментира авторът.

За главните роли Иво Тодоров е поканил свои приятели – Василена Гръбчева и Даниел Петканов от Нова телевизия и Диана Костова от БНР.

„How 2 Break A Heart In 7 Days” излиза на луксозно DVD, в което има и книжно тяло с всички текстове. Проектът съдържа 7 глави/серии и три бонус трака. Видео книгатае двуезичен проект, като всеки може да избере на какъв език да си я пусне: родният – български или международният – английски.

Авторът избра премиерата в София да бъде само седмица преди Първа пролет – на 12 март. Събитието ще се състои в Аулата на Софийския университет “Св. Климент Охридски” от 18:00 часа. 

След премиерата в София престои представяне на видео книгата и в Брюксел, на 11 юни, и в Лондон, където е снимана една от сериите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!