Нощна премиера на новия Хари Потър в България

OFFNews 30 юли 2016 в 14:25 12120 1

Точно в 2 часа и 1 минута българско време в нощта на 30 срещу 31 юли ще се състои българската премиера на новата книга за Хари Потър - Harry Potter and the Cursed Child /Little Brown/. Специално за пристигането ù в този час врати ще отвори книжен център "Гринуич" на бул. "Витоша" 37. Най-нетърпеливите почитатели на Хари Потър ще могат да си купят изданието до 3 ч.

Това е реверансът на книжарницата и на фирмата разпространител на оригиналното издание – „Книгомания“, към най-твърдите фенове на Дж. К. Роулинг и магическата поредица у нас. Тук няма да има среднощно парти, както са обявили големите вериги книжарници в САЩ и Англия, но все пак най-нетърпеливите ще могат да разтворят книгата в първия възможен момент.

Както винаги досега и около осмата история за Хари Потър кипят емоции, макар да става дума не за роман, а за пиеса с премиера, насрочена за вечерта на 30 юли в Лондон. След падането на последната завеса пада и забраната за разпространяването на книжния вариант на Harry Potter and the Cursed Child, подписан от Дж.К. Роулинг, от режисьора Джон Тифани и драматурга Джак Торн. Действието се развива 19 години след събитията в "Даровете на смъртта", а Хари Потър вече е улегнал служител на Министерството на магията с три деца, но пак ще трябва да воюва с призраци от миналото.

Според „Ройтерс“ книгата е сред най-поръчваните заглавия онлайн по света. Пиесата е начело в списъка със заявки на Amazon и макар мащабите у нас да са различни, а и книгата още да не е преведена на български език, в „Книгомания“ също очакват повишен интерес. „Хари Потър и прокълнатото дете“ е 352 страници, с твърди корици и вече може да се поръча за 46.90 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews