Министър Минеков прие оставките на ръководството на НДК

OFFNews 11 август 2021 в 14:23 4206 0

Министърът на културата проф. Велислав Минеков прие оставките на ръководството на НДК, които бяха депозирани вчера без ясни мотиви.

"Министерство на културата ще се съобрази с изразената лична воля на Съвета на директорите на НДК, но се надява до промяната в управленските органи сегашният Съвет на директорите да прояви професионализъм и отговорност. Министър Минеков и екипът на МК благодарят и желаят успех на досегашното ръководство на НДК. За министерството основен приоритет продължава да бъде НДК да се развива като водещ и отговарящ на съвременните стандарти конгресен и културен център", се казва в съобщението на ведомството.

От министерството обаче държат да направят уточнението, че екипът на МК е поканил на работна среща ръководството на НДК. На нея са били обсъдени констатациите от извършения от ведомството одит, както и взетите управленски решения, свързани с развитието на НДК.

Уговорена била нова среща по възникналите проблеми и намиране на работещи и законосъобразни решения. Но след края на работната среща МК било изненадано с депозираните молби за освобождаване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови