Ръководството на НДК подаде оставка

OFFNews 10 август 2021 в 20:12 4277 0

Ръководството на Националния дворец на културата подаде оставка, но не съобщи мотивите за решението си. Единственото, което обяснява, е, че е време за нови хоризонти, време за промяна. Това става ясно от съобщение на съвета на директорите на НДК.  

От емоционалното обръщение се разбира, че Съветът на директорите благодари на колегите си и на онези, "които през годините изхабиха кофа с мастило", защото "едното ти дава криле, другото те надъхва да покажеш, че доброто има място в НДК".

Има и благодарност към Министерството на културата и пожелание за успех на следващия управленски екип, "който да направи онези задълбочени реформи и преструктуриране, които са належащи, за да може НДК да оцелее и да тръгне по пътя на просперитета и съвременните стандарти в управлението на съвременните конгресни и културни центрове".

В началото на юни министърът на културата проф. Велислав Минеков обяви, че до 1 януари загубата на НДК е 86 500 000 лв. и обясни, че това е половината годишна субсидия на МК. Минеков се закани и да не позволи приватизация на НДК.

Ето пълния текст на съобщението:

Време за нови хоризонти, време за промяна.

След почти четири години и половина Съветът на директорите на НДК взе решение да депозира своите молби за освобождаване до министъра на културата.

Благодарим на всички колеги и на целия екип на НДК, които ни подкрепяха и видяха добрите ни намерения и свършеното в полза на НДК в тежки времена и кризисни ситуации.

Благодарим и на тези, които през годините изхабиха кофа с мастило! Еднакво мотивиращо е. Едното ти дава криле, другото те надъхва да покажеш, че доброто има място в НДК. Най-важното е, че поставихме нова управленска култура, в която няма корупция, няма мои и твои, водени единствено и само от интересите, просперитета и репутацията на НДК като най-големия конгресен и културен център в България, в който са проведени най-значимите конгресни и културни събития в новата ни история.

Със сигурност има и несвършено! Но за себе си знаем, че сме правили всичко, което е било по силите и възможностите ни в турболентни времена.

Благодарим на екипа на Министерството на културата и искрено пожелаваме успех на следващия управленски екип, който да направи онези задълбочени реформи и преструктуриране, които са належащи, за да може НДК да оцелее и да тръгне по пътя на просперитета и съвременните стандарти в управлението на съвременните конгресни и културни центрове.

Борислав Велков – председател на Съвета на директорите

Ангел Митев – член на Съвета на директорите и изпълнителен директор

Красимир Петков – член на Съвета на директорите

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови