Марк Нопфлър с втори концерт у нас

Борислава Славова 03 септември 2012 в 14:12 2741 0

Марк Нопфлър Снимка: SME
Марк Нопфлър Снимка: SME

Световноизвестният китарист и лидер на групата Dire Straits Марк Нопфлър идва в София на 29 април 2013-а, съобщиха организаторите.

Концертът, част от Европейското турне на музиканта по повод най-новият му албум "Privateering", ще се състои в зала 1 на Националния дворец на културата от 20.00 часа. Билетите за събитието влизат в продажба на 10 септември от 10.00 часа. Пропуските са на цени от 50, 60,80, 90 и 100 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Ticketpro.bg и касата на "Арена Армеец София”.

Турнето на Нопфлър ще започне през април 2013 г. и ще обхване 25 страни със 72 концерта. На концерта си в България Марк Нопфлър и осем-членната му група ще изпълнят освен новия албум, но и едни от най-големите си хитове. "Хитовете  на Dire  Straits са оставили значими следи в живота на доста хора. Разбира се, ще изсвиря тези песни по нов и различен начин. Променил съм ги малко, за да звучат жизнено и съвременно. Има и неизменни части като суинговата тема от “Sultans”, ако не изсвириш това парче, точно по този начин, светът няма да бъде същия за много хора – шегува се артистът – всъщност обичам да свиря старите си песни. Написал съм ги, хората искат да ги слушат. Това е.“

Най-новата солова продукция на китариста "Privateering" съдържа 20 съвсем нови песни и е първият двоен в цялата му кариера. Очаква се той да излезе на  3 септември 2012.

Наред с основаването на легендарната Dire Straits Марк Нопфлър създава и успешна солова кариера.Нопфлър прави и множество съвместни проекти със световноизвестни музиканти, като Боб Дилън и Ранди Нюман, както и богата филмова музика към филмите Local Hero, Princess Bride и A Shot at Glory.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews