Мая Новоселска, Филип Аврамов, Мариус Куркински и Любо Нейков гостуват в Русе през февруари

OFFNews 29 януари 2024 в 11:00 2601 0

На театър в Русе

Снимка Русенски театър

На театър в Русе

Актьорите Мая Новоселска, Филип Аврамов, Стоян Радев, Любо Нейков и Мариус Куркински гостуват на театралната сцена в Русе през идния месец. Началото ще бъде поставено с пиесата "Странна случка с куче през нощта" на 6 февруари, съобщиха от Драматичен театър "Сава Огнянов".

Спектакълът на русенския културен институт ще бъде представен и на 20-и февруари в София.

Премиерното заглавие за месеца е "Натюрморт със затлъстял племенник". Спектакълът ще се играе на 18-и февруари. В постановката участват актьорите Любо Нейков и Робърт Янакиев. Партнират им Дона Вълова, Ивайло Драганов и Милен Димитров. Режисьор е Боян Иванов, сценографията и костюмите са на Петър Митев, а композитор е Пламен Мирчев - Мирона.

Авторът Йон Сапдару е съвременен румънски актьор и драматург, а спектакълът е по-скоро комедия с елементи на драма. Разказът задава въпроси за измеренията и щетите за това да бъдеш обичан и да обичаш, както и за необяснимото в обичта между хората.

Русенският театър ще представи на 22 февруари комедията с Филип Аврамов и Мая Бежанска "Образцов дом №6" - на режисьора Орлин Дяков, а спектакълът "Боряна" - по Йордан Йовков, ще бъде показан на 26 февруари.

Мариус Куркински ще гостува на русенска сцена на 27 февруари с моноспектакъла "Нашенец". С него той отбелязва 30 години на сцената.

Театралният месец ще завърши на 28-и февруари, когато ще бъде представен спектакълът "Редки тъпанари" - на режисьора Теди Москов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика