Лятно Кино в Квартала започна

OFFNews 15 август 2019 в 15:30 2465 0

Първата прожекция беше снощи в квартал „Чайка” и събра над 500 почитатели на българското кино. Зрителите гледаха филма „Посоки” на режисьора Стефан Командарев.

За шести път в кварталите на Варна ще се проведе филмовият маратон „Лятно Кино в Квартала”. До 25 август варненци и техните гости, ще могат да гледат 11 филма, а локациите за 12 – парка във Владиславово, поляната до бл. 75 във Възраждане, парка в кв.Аспарухово, кв. Левски, двора на училище „Панайот Волов” във Виница, двора на училище „Ангел Кънчев” в Цветния квартал, стълбите пред паменкита в кв.Бриз, поляната до бл.27 в кв.Чайка, градинката пред читалище Отец Паисий и Ботевата градинка.

Освен специалната селекция заглавия от българското и европейското кино, в програмата са включени и 12 късометражни филма, които ще предшестват всяка една от прожекциите.
Освен филма „Посоки“, другите родни заглавия в афиша са „Вездесъщият“ на режисьора Илиян Джевелеков и съвсем новата българска лента „Опърничавите“, с участието на познатия на всички варненци Симеон Лютаков.

В кварталите на Варна ще могат да се видят и френските филми „Споделен мъж“, „Тя си отива“, „Чувствам се добре“ и „Последният диамант“, два италиански филма – „Фамилната къща“ и „Мястото“, руската фантастична лента „Пазители“ и испанския „Всички знаят“ с Пенелопе Круз и Хавиер Бардем.

Прожекциите на късометражните филми започват в 20:30 ч, а пълнометражните в 21:00 ч. Входът е свободен.
Препоръчва се зрителите да заемат места пред екрана по-рано, както и да си носят нещо за сядане, съобщават организаторите.

Пълната програма може да видите на www.liatnokino.com 

Проектът се осъществява с подкрепата на Фонд „Култура” към Община Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови