Легенди от Rainbow с концерт утре в Пловдив

ОFFNews 02 юни 2017 в 12:55 7190 0

Вокалистите на легендарната група "Rainbow" Греъм Бонет и Дъги Уайт ще излязат утре пред родна публика в Пловдив. Те ще изпеят 23 песни на групата в летен театър "Бунарджика" в града под тепетата, предаде местният сайт "kapana.bg".

Концертът е част от световния проект "Voices of Rainbow", който гостува за първи път в България за два концерта като първият ще бъде в Пловдив.

Проектът съществува от началото на десетилетието, като вокалистите от различните периоди на групата излизат, за да изпълнят любими песни. На концерта в Пловдив ще бъдат изпълнени 23 песни от всички периоди, отразени в дискографията на "Rainbow".

С Бонет и Уайт ще свирят и гост музиканти като барабаниста Бърнард Уелз от Австрия и Гари Болдуин - на клавири, който е смятан за най-добър органист във Великобритания.

За подгряваща група, която ще изпълнява също песни на Rainbow, е поканена българската "Sheky band".

"Voices of Rainbow" ще изнесат още един концерт - на 5 юни в Ямбол по време на "Бирфест Ямбол 2017". Събитието ще се проведе от 20.30 часа в градския парк, входът е свободен. 

Листа с песните, които ще прозвучат на "Бунарджика", включва "Man On the silver mountain", "Temple of the king", "Long Live Rock n Roll", "Since you've been gone" и "I Surrender".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки