Куентин Тарантино се отказа да снима последния си филм

OFFNews 18 април 2024 в 20:23 4015 1

Куентин Тарантино

Снимка Getty images

Куентин Тарантино

Куентин Тарантино се отказа от идеята да заснеме The Movie Critic, съобщи електронното издание „Дедлайн“. Това трябваше да бъде десетият и, по думите му, последен филм в кариерата му.

Според изданието, което цитира анонимни източници, близки до режисьора, той „просто е променил решението си“ за създаването на този филм и няма планове да се връща към продукцията му в бъдеще. Порталът отбеляза, че началото на снимките беше отложено за по-късна дата, тъй като Тарантино искал да пренапише сценария на филма. Засега той ще си вземе почивка, за да обмисли каква история може да бъде подходяща за последния игрален филм в кариерата му, на който той отдава особено значение.

Американският актьор Брад Пит трябваше да изиграе главната роля във филма. Това можеше да стане третата му съвместна работа с Тарантино след „Гадни копилета“ и „Имало едно време в Холивуд“. В интервю за „Дедлайн“ режисьорът сподели, че по негова идея действието на филма ще се развива в Калифорния през 1977 г., а сюжетът му ще разказва историята на филмов критик, който работи за порно списание.

Тарантино стана известен през 1994 г. с филма „Криминале“ (1994). Продукцията с бюджет от 8 милиона долара донесе печалба от 100 милиона долара, спечели "Златна палма" в Кан, "Оскар" за оригинален сценарий и редица други филмови награди. Тарантино получи "Оскар" и за оригиналния сценарий на „Джанго без окови“ (2012).

Произведенията на Тарантино включват филми като „Глутница кучета“ (1992), „Джаки Браун“ (1997), „Омразната осморка“ (2015) и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки