Кинофестивалът във Венеция се открива с черна комедия на Ноа Боумбак (видео)

"Бял шум" е с Адам Драйвър и Грета Гъруиг

OFFNews 26 юли 2022 в 09:45 2167 0

Снимка Facebook

Филмът ще открие фестивала във Венеция

Черна комедия с Адам Драйвър и Грета Гъруиг ще открие седемдесет и деветия кинофестивал във Венеция. Филмът е "Бял шум" на американския режисьор и сценарист Ноа Баумбак, (който последно бе номиниран за Оксар за филма си със Скарлет Йохансон и Драйвър "Брачна история"). Бял шум" е заснет за стрийминг платформата Нетфликс.

Филмът ще бъде включен в конкурсната програма на най-стария кинофестивал в света, която ще започне на 31 август и ще продължи до 10 септември.

"За нас е голяма чест да открием 79-ия филмов фестивал във Венеция с "Бял шум", каза фестивалният директор Алберто Барбера. "Заслужаваше си чакането, за да се уверим, че филмът ще бъде завършен навреме", допълни той.

Адаптирайки едноименния роман на Дон ДеЛило, Ноа Баумбак създава оригинална, амбициозна и завладяваща творба, която се "заиграва" на няколко нива: драматично, иронично, сатирично. Резултатът е филм, който изследва нашите мании, съмнения и страхове, коренящи се в 80-те години на миналия век, но с много ясни препратки към днешната реалност.

Филмът разказва историята на съвременно американско семейство, което полага усилия да се справи с конфликтите на всекидневието и същевременно да разбере универсалните мистерии на любовта, смъртта и възможността за щастие в един несигурен свят, отбелязват организаторите на кинофестивала във Венеция.

Актьорският състав на "Бял шум" включва Адам Драйвър, Грета Гъруиг, Дон Чийдъл и други.

Ноа Баумбак се завръща във Венеция, след като през 2019 г. на кинофестивала се състоя премиерата на филма му "Брачна история" с Адам Драйвър и Скарлет Йохансон.

"Завръщането на филмовия фестивал във Венеция е нещо наистина прекрасно, а за мен е невероятна чест, че "Бял шум" ще бъде филмът, с който се открива проявата", сподели Баумбак.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови