Кино фестивалът "So Independent" се завръща на 27 октомври

ОFFNews 10 октомври 2016 в 16:11 5829 0

Кадър от „Напълно непозната”.

Седмото издание на фестивала за независимо американско и световно кино - "So Independent", започва на 27 октомври и ще продължи до 6 ноември, предлагайки най-доброто от северноамериканското кино за изминалата година.

След големия успех на 12-тото издание на фестивала в Ню Йорк и стратегическото партньорство с IFP, Седмото издание на "So Independent" в София ще покаже най-радикалните независими продукции, стигнали до сърцата на зрителите на големите фестивали по света през 2016 г.

Официалното откриване на е на 27 октомври с филма „Първият понеделник на май”, с който Робърт Де Ниро лично откри и "Трайбека Филм Фестивал" тази година. Документалният филм на Андрю Роси е безпрецедентен поглед зад кулисите на две от водещите нюйоркски културни събития, който следва създаването на най-посещаваната модна изложба в историята на Института по костюми към музея "Метрополитън". Чрез филма зрителите ще се насладят на интимна среща с най-известните и значими звезди на изкуството, модата, бизнеса и политиката в Америка.

16 игрални и 6 документални американски, независими продукции ще бъдат показани в 10 поредни фестивални дни. Освен тях зрителите ще видят номинирания от Унгария за "Оскар" „Чисто сърце”, ще видят и великолепната Джералдин Чаплин в нетрадиционна светлина във филма „Пясъчни долари” - номинация за "Оскар" на Доминиканската република, както и израелския филмов разказ за палестинските рапъри „Кръстопът 48” - носител на наградата на публиката от Панормата на "Берлинале 2016", и други.

За първи път в програмата на "So Independent" ще бъде показано актуалното от българското независимо кино - 4 нови игрални продукции и два блока с хитовете от българското късометражно кино.

Сред филмите в програмата на фестивала са и провокативният „Американски мед“ на Андреа Арнолд (Специалната награда на журито и на Екуменическото жури от Кан), ”Раждането на една нация” на Нейт Паркър (Голямата награда на журито и на публиката), „Лов на диви хора” на Тайка Уейтити (6 награди на публиката от различни фестивали), „Манчестър до морето” на Кенет Лонерган, „Напълно непозната” на режисьора Джошуа Марстън, както и пожъналият успехи на "Сънданс" и "Берлинале" - „H” на Раниа Атие и Даниел Гарсиа.

Прожекциите на филмите са в столичните кина "Люмиер", "Одеон" и Дом на киното, като билети могат да бъдат закупени на касите и онлайн на съответните кина, както и от сайта на фестивала.

На 7-то издание на фестивала ще бъдат връчени следните награди за независими продукции: за най-добър игрален филм, за най-добър документален филм и за най-добър български, която се връчва за първи път.

Подробности може да намерите на сайта на фестивала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови