Кайно Йесно Слонце представя новия си албум с Шабака Хътчингс

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2016 в 15:14 5135 0

Shabaka And The Ancestors.

Мултикултурно музикално пътешествие ни очаква на 30 март 2017 в "София Лайв Клуб". Една от водещите родни етно-ембиънт групи Кайно Йесно Слонце и горещото име на актуалната лондонска джаз сцена - саксофонистът и кларнетист Шабака Хътчингс, ще прехвърлят континенти и океани, за да издигнат мост между (географски) далечно отстоящи етноси и музикални традиции. 

Предстоящата магнетична и мистична мартенска вечер ще бъде повече от специална по най-малко две причини.
Първо: След около година отсъствие от клубния живот, посветена на нови концептуални посоки и студийни записи, Кайно Йесно Слонце се завръща, за да представи новия си албум, озаглавен "Mare Verborum" (в превод от латински “Море на думите” – по аналогия с другите морета на Луната). Елегантен цвят на проекта придава специалното участие на очарователната челистка Маги Петрович.

Второ: Владеещ до съвършенство изкуството на импровизацията, добиващият все по-бързо статут на съвременна джаз легенда Шабака Хътчингс вече успя да омагьоса сърцата и душите не само на ценителите на новата британска джаз вълна у нас. Съвсем наскоро имахме възможност да го гледаме с цели два негови проекта, в които се долавя осезаемото влияние на карибските му корени. В началото на декември той гостува у нас с проектите The Comet is Coming (финалисти за Mercury Awards 2016) и Sons of Kemet (носители на MOBO 2013), също по покана на Фалшименто - шоуто за нова музика по Радио Бинар на БНР, организатори и на The Bridge.

Кайно Йесно Слонце.

На сцената, споделена с Кайно Йесно Слонце, ще го видим с най-новата му формация, съставена от любимите му южноафрикански джазмени – Shabaka And The Ancestors, които ще ни представят дебютния си албум "Wisdom of the Elders", издаден от гуруто на етно, уърлд и джаз музиката от БиБиСи Джайлс Питърсън.

Билети може да намерите онлайн на цени от 25 лв. до 31 декември, след което те ще са по 30 лв. и 35 лв. в деня на концерта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови