Изследване: Класическите концерти при пълни зали са безопасни, публиката им е по-дисциплинирана

OFFNews 18 август 2020 в 13:33 3189 0

Оперните и концертните зали могат да си позволят представления с всички продадени места, ако зрителите са с маски, когато влизат и излизат, и докато гледат, съобщи ДПА.

"Публиката на класическите концерти проявява повече разбиране и е дисциплинирана", обосноваха се от отделението по социална медицина и епидемиология на клиника "Шарите".

Директорът на клиниката обаче изтъкна, че изследването не е одобрено и това не е нейна официална позиция, а по-скоро трябва да се приема като база за по-нататъшни проучвания.

Рискът от зараза от замърсени с коронавируса повърхности се оказва по-малък от смятаното досега, показват най-новите данни. Той е по-голям от капчици и аерозоли, образувани при говорене, пеене, кашляне или кихане. Освен това затворените помещения с намалена циркулация на въздуха също са рискови.

Препоръките за дистанциране трябва да се спазват във фоайетата и на касите, на гардероба и в тоалетните. Добре е да има обозначени пътеки, за да се избягват контактите.

Билетите трябва да се проверяват безконтактно, трябва да се осигури добра вентилация и да бъде забранена продажбата на напитки и закуски.
Авторитетната класическа музика в Германия беше засегната тежко от пандемията. Признаците за връщане към нормалното са малко

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови