Ирфан и The Moon and the Nightspirit с общ концерт на 22 април

ОFFNews Последна промяна на 07 април 2017 в 18:25 3763 0

Унгарската pagan folk група The Moon and the Nightspirit ще свири за пръв път в София по покана на роднaтa уърлд фюжън банда "Ирфан" и ще представи новия си шести албум "Metanoia", който излезе на 17 март.

Концертът на 22 април в столичния клуб "Mixtape 5" е кулминацията на дългогодишно приятелство и взаимна подкрепа между двете групи и финална точка в съвместното им балканско мини турне тази пролет. Съчетанието на мистичния саунд на двете банди е сигурен залог за едно вълшебно изживяване за всички фенове на тази музика у нас.

The Moon and the Nightspirit е създадена през 2003 г. и една от най-успешните унгарски pagan folk групи с шест издадени албума и множество концерти из едни от най-престижните световни сцени за готик, нео-фолк и средновековна музика. Те имат само едно участие досега у нас – в рамките на Transfiguration Festival 2015 в родопското село Долен, където отново делиха сцена с приятелите си от Irfan.

"Ирфан" са добре познати за меломаните не само у нас, но и по света. Зад гърба си имат три студийни албума и няколко саундтрака за документални и игрални филми и театрални представления. През последното десетилетие групата концертира с голям успех и участва в някои от най-големите и емблематични фестивали за етно, нео-фолк, готик, средновековна и сакрална музика из Европа.

Калейдоскопичната им музика съчетава хипнотични мелодии и ритми в уникален електро-акустичен уърлд фюжън, повлиян от фолклорни традиции на Балканите, Анатолия, Близкия Изток, Персия и Индия, както и от музикалното и духовно наследство на Византия и Средновековна Европа.

След няколко съвместни изяви през годините и кратко балканско турне тази пролет, сега двете групи се събират отново за самостоятелен съботен концерт в сърцето на София – едно наистина специално събитие, което всички чакаме с огромно нетърпение.

Клуб "Mixtape 5" отваря врати в 20:00, а концертът ще започне в 21:00.

Билети ще откриете в мрежата на Eventim на цена от 13 лева и 15 лв. на входа на клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови