Най-вълнуващото сопрано в света Соня Йончева с концерт в НДК

След фурора на „Травиата” в „Метрополитън” оперната прима ще зарадва българската публика на 18 юни в зала 1.

ОFFNews 06 април 2017 в 13:30 4549 0

След поредица забележителни дебюти на най-престижните световни музикални сцени в Европа и Америка Соня Йончева пристига за концерт в България, по покана на Национален дворец на културата. Дългоочакваното събитие е на 18 юни в зала 1 от 20.00 ч. 

Определяна от специалисти и музикални критици за певица от ранга на Мария Калас, Соня Йончева се превърна през последните години в най-вълнуващото сопрано в света и един от най-аплодираните изпълнители на своето поколение.
Оперната прима пристига в София след гастрол в Миланската скала и след като нейната „Травиата” в Метрополитън постави световен рекорд по гледаемост, цените на билетите на черно достигнаха до 2500 долара, а германското издание „Ди Велт” я нарече „най-добрата Виолета на нашето съвремие”.

Последният концерт на Соня Йончева в България беше през 2015 г. От тогава до сега оперната дива покори сцените на Метрополитън опера, Кралската опера Ковънт Гардън, Баварската, Берлинската, Виенската и Парижката опери. Високият професионализъм и лиричната чувственост на сопраното в пресъздаването на главни роли от култови оперни заглавия, получи огромното признание на любителите на оперното изкуство в цял свят.

В биографията й са вписани още забележителни роли на Дездемона в „Отело”, Микаела в „Кармен”, Мими в „Бохеми”, а нейната Йоланта в едноименната опера на Чайковски в Парижката опера й спечели признанието за най-добрата певица в тази роля.

Кралската опера Ковънт Гардън избира Соня Йончева за лице на сезона си и ѝ предлага култовата роля Норма, която не е била поставяна за последните 29 години и която открива сезона на световната оперна институция.

Билети за концерта на Соня Йончева в зала 1 на 18 юни вече са в продажба на Билетен център – НДК и в мрежата на Ticketportal.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови