Иняриту е най-добрият кинорежисьор за втора поредна година

OFFNews 07 февруари 2016 в 16:18 5404 2

Снимка: Reuters

Гилдията на режисьорите в САЩ награди Алехандро Гонсалес Иняриту с приза за най-добър кинорежисьор на 2015 г. за филма му "Завръщането" (The Revenant).

Мексиканският режисьор е печели голямата награда за втора поредна година. През 2014 г. той е взе, заради работата си над лентата "Бърдмен" (Birdman).

Тазгодишният повод за наградата на Иняриту "Завръщането" е един и от филмите фаворити в надпреварата за наградата "Оскар" с 12 номинации. Във филмът се разказва за жаждата за отмъщение на легендарния трапер (ловец на животни заради тяхната кожа - б.ред.) Хю Глас (изигран от Леонардо ди Каприо на екрана), който бива оставен да умре от своите хора, които го предават и убиват сина му.

Алехандро Гонсалес Иняриту е роден на 15 август 1963 г. в град Мексико, Мексико. Започва през 1984 г. като диджей в радио WFM (Мексико), композира музика за филми. Учи кино в Мейн и Лос Анджелис, после се занимава с телевизия и реклама в родината си. Става международно известен с дебютния си филм, „Кучката любов“.

Близък приятел е на другите двама мексикански режисьори със световна популярност в момента - Алфонсо Куарон и Гилермо дел Торо, с които често си сътрудничи. Три от най-известните му произведения („Кучката любов“, „21 грама“ и „Вавилон“) са по сценарий на писателя Гилермо Ариага и с музика на Густаво Сантаолая („Оскар“ за саундтрака на „Вавилон“).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!