Helloween и Gamma Ray ни отвяха главите на "Армеец"

Николаос Цитиридис 16 март 2013 в 12:15 2999 0

Helloween, Снимка: БГНЕС
Helloween, Снимка: БГНЕС

Едно от най-шумните и метълски събития за 2013 отмина, но споменът за него  едва ли ще забравим - Helloween и Gammaray направиха невероятно шоу в зала "Арена Армеец". 

Точно в 20:00 излезе подгряващата група Shadowside. Тя изненада с невероятната си жена-вокал, която се постара изключително много, за да може публиката да бъде заредена с енергия за главните групи на вечерта. 

Бразилците заложиха на сет, насочен основно към последния им албум "Inner Monster Out" и дадоха най-доброто от себе си.

Паузата между Shadowside и Gamma Ray беше кратка за щастие на феновете и 20:45 минути интрото на Gamma Ray огласи залата. 4000 души бяха в очакване на Кай Хансен и компания. Gamma Ray забиха най-добрите от своите песни, но допълниха сета си и с песен от неиздадения още албум - Master of Confusion. Енергията в залата ставаше все по голяма, благодарение на сценичното поведение на хеви-метъл шаблоните от Gamma Ray. Спокойно можем да кажем, че Кай Хансен е лидер на банда за подражание и вокал от световна класа.

Helloween излезе на сцената в 22:15, като това е тяхното седмо излизане на българска сцена. Много пъти немски машини са казвали, че България е като техен втори дом. Идват и свирят със желание, както си пролича и от тяхното изпълнение. В този свой сет Helloween изсвириха много нови парчета, но обичайните заподозряни от ерата на Майкъл Киске също озвучиха залата.

Финалът на концерта беше повече от величествен, когато двете банди излязоха на една сцена и изсвириха заедно една от най-емблематичните песни за немските хеви метъл банди - "I want out".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови