Guns N' Roses идват в София на 8 юли

Юлиан Христов 30 януари 2012 в 12:45 2291 0

Guns'n Roses
Guns'n Roses

Култовата рок банда Guns N' Roses ще свирят това лято в София. Новината съобщиха организаторите на фестивала Sofia Rocks 2012 - Balkan Entertainment Company. Аксел Роуз и бандата му ще забият на стадион „Българска армия“ на 8 юли.

Sofia Rocks 2012 ще стартира още предишния ден, 7 юли, но хедлайнерът за тогава предстои да бъде обявен допълнително.

„От няколко години се опитваме да доведем тази наистина любима на феновете, култова група в България. Изключително съм щастлив, че точно тази година можем да обявим GUNS N' ROSES за хедлайнър на третото издание на фестивала "Sofia Rocks". Убеден съм че всички рок фенове също с нетърпение са чакали да видят Axl Rose на българска сцена. Мога да ви кажа, че за самия него това е много вълнуващо събитие и имам уверението на неговия мениджмънт, че Axl е впечатлен от възможността да се срещне с българската рок публика, за която вече е чувал легенди“, споделя Давид Либерберг - Мениджър артисти и репертоар на BEC, цитиран от bTV.

В текат преговори с още няколко сериозни групи, но те се пазят в тайна, докато поканите им не станат факт.

Световното турне на Guns N' Roses по повод последния им албум - „Chinese Democracy”, минава с изключителен успех до момента, като миналата година бандата гостува в Букурещ, където събра повече от 30 хил. души.

Групата е създадена през 1985 година в Лос Анжелис, а най-продаваният й албум до момента е „Appetite for Destruction”, от който бяха продадени 38 милиона копия. Бандата се разпадна в средата на '90-те години, като беше възродена отново от фронтмена Аксел Роуз, но в нов състав. Днес в групата влизат китаристът Dj Ashba, басистът Томи Стинсън, Дизи Рийд - кийборд, пиано, синтезатор и беквокал, Рон Тал – китара, Крис Питман – кийборд и беквокал, Ричард Фортус – китара, Франк Ферер – барабани и перкусии.

Китаристът на оригиналната банда Слаш също имаше свои проекти, най-успешният от които е Velvet Revolver.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!