Филмът "Френска приказка" тръгва по кината и онлайн на 19 септември

OFFNews 18 септември 2014 в 15:13 5772 0

На 18 септември от 20:00 часа в Дома на киното ще се проведе ексклузивна предпремиерна прожекция на „Френска приказка”, на която ще присъства операторът на филма, българинът Любомир Бакшев, който от години живее и работи във Франция.

Зрителите на тази специална прожекция ще бъдат посрещнати от Консултант по Съдбата, в готовност да върне романтично-приказното настроение с изненади и предизвикателства.

Подробности ще научите, когато се появите на кино в Дома на киното на 18 септември в 19:30 часа.

Лора е чаровна девойка на 24 години, която мечтае за Принца от приказките. И когато съдбата й посочва Сандро, тя решава, че го е открила. Но запознанството с тайнствения Максим Волф поставя под въпрос приказните идеали. Близките на Лора и Сандро също се борят със своите проблеми и попадат в много комични ситуации, предизвикани от сблъсъка между мечтите и реалността.

От 19 септември лентата тръгва официално по кината - в Дома на киното, Евросинема и кино „Одеон”, и онлайн, като първите 10 зрители, които гледат филма в www.netcinema.bg, ще получат награди.

Streams Day & Date е нов проект, координиран от мрежата EuroVoD. Чрез разпространението на „Френска приказка” този проект се прилага за пръв път в България. Дейностите му са част от подготвителната активност за „Разпространение на европейските филми в ерата на цифровите технологии”, лансирана от Европейската комисия.

Целта е да бъдат включени всички участници и творци на филмовата индустрия, като се провокират нови подходи в разпространението на филми – един от тях е едновременното предлагане на заглавия в киносалоните, в системата Video-on-Demand, на DVD-носители.

Четири европейски заглавия, различни по жанр и националност, ще бъдат разпространени чрез тази система през 2014-2015 година в Испания, Великобритания, Ирландия, Белгия и България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови