"Престъпна империя" се завръща с последен сезон от 15 септември

OFFNews 09 септември 2014 в 17:36 7308 0

Хитовата мафиотска поредица на HBO "Престъпна империя" се завръща на малкия екран от 15 септемврия със своя последен сезон.

Сериалът е носител на две награди Златен глобус и 18 награди ЕМИ „Престъпна империя“. Той ще представи осем нови епизода в петия и последен сезон на 15 септември, понеделник от 22:00 часа само по HBO.

Първият епизод от ще бъде достъпен за гледане без регистрация в HBO GO в 08:00 часа на 15 септември.

Създателите на „Престъпна империя“ са носителят на ЕМИ Терънс Уинтър и носителят на Оскар Мартин Скорсезе. Действието в драмата се развива по време на Сухия режим в САЩ и проследява живота на Инок "Нъки" Томпсън, лидерът на Атлантик сити.

Докато първите четири сезона бяха фокусирани върху 20-те години на миналия век, в последния 5. сезон, екипът на продукцията е решил да прескочи няколко години и да „превърти“ времето със 7 години напред - до 1931 г., когато героите трябва да се справят и с проблемите, които носи Голямата депресия в САЩ.

През 20-те години на миналия век правителството на САЩ обявява продажбата и консумация на алкохол за противозаконна и така започва един от най-охолните периоди от историята на местната организирана престъпност. Реки от контрабанден алкохол се леят в никнещите като гъби незаконни пивници. Едно от местата, където Сухият режим почти не се усеща поради стабилните протекции на корумпирани политици, е Атлантик Сити – скъп курорт, известен с казината и нощния си живот. Некоронования крал на Атлантик Сити е неговият ковчежник Нъки Томсън – хитър политик, забъркан в десетки машинации и сделки с престъпния свят. Неговият град е апетитна хапка за жадни за пари бандити като Арнолд Родщайн, Лъки Лучано и Ал Капоне.

Още джаз, още уиски, още барут и танцьорки – и малко по-малко изискани костюми - на 15 септември. „Престъпна империя“ се завръща в България за своя пети и последен сезон по HBO с два поредни епизода от 22:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови