'Еструна - Арканхел и Нови български гласове' отново с концерт в София (видео)

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2019 в 18:31 2009 0

Носителите на Латино Грами “Еструна - Арканхел и Нови български гласове” ще представят програмата “Al Este del cante” на 31 март в зала 1 на НДК от 20:00 ч

Представян 30 пъти на сцена на най-престижните фестивали в Испания и два пъти в България, видян от 40 000 души и носител на награда “Латино Грами” за албума “Al Este del cante”, проектът “Еструна - Арканхел и Нови български гласове” се завръща с нов репертоар и още по-силен емоционален заряд.

Еструна е единственият в света сценичен проект, съчетаващ фламенко група и български народен хор, с програма, в която има оригинална музика и нови интерпретации на традиционни песни от България и Испания, пресътворени в общ музикален образ.

Замислен през 2012 г. в София от продуцентите от Джаз Плюс и испанския фламенко певец Арканхел, проектът привлича диригента Георги Петков, който специално за целта сформира нов хор – Нови български гласове Еструна. Репертоарът обхваща добре познатите и нови песни от двете традиции - фламенко и български фолклор, както и оригинални композиции на изпълнителите. Вокалните аранжименти са дело на диригента на хора Георги Петков.

Арканхел и Нови български гласове Еструна под диригенството на Георги Петков заедно с великолепните музиканти - Дани де Морон (Испания, фламенко китара), Рикардо Морено (Испания, китари), Хосе Мануел Посада " Eл Попо" (Испания, контрабас) и Агустин Диасера (Испания, перкусия) събират традиционни мелодии от двата края на Средиземноморието в уникална смес, носеща съвършена наслада.

Концертът на Estruna / Еструна - Арканхел с Нови български гласове с програмата "Al Este del cante" на 31 март 2019 г. в зала 1 на НДК се осъществява с любезната подкрепа на Посолство на Испания и Instituto Cervantes Sofia.

Билети за концерта на носителите на Латин Грами награда Еструна - Арканхел с Нови български гласове може да намерите в мрежата на Eventim.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови