Джон Кери се съвещава с холивудските шефове в борбата с ИД

ОFFNews 17 февруари 2016 в 17:25 3986 1

Срещата на Джон Кери с шефовете на филмовите студиа.

Генералният секретар на САЩ Джон Кери се срещна с шефовете на най-големите филмови студиа в страната, за да обсъдят стратегия за борба с "Ислямска държава", предаде "Гардиън".

Политикът пусна във Фейсбук своя снимка от срещата с главите на "Universal", "Fox", "Sony", "Warner Bros."  и др., на която е обсъдено как Холивуд може да се противопостави на пропагандните методи и сюжети, използвани от терористите.

Разговорът е продължил 90 минути и на него са засегната темата как филмовата индустрия и правителството може да работят заедно, за да измислят начин разказваните от тях сюжети да прескочат културните граници между религиите и страните.

Целта е да се пресече пропагандата на ИД, която се проявява като филми, списания, видеа и др. форми на обръщение към мюсюлманите по света. Терористите дори посегнаха на западното кино, като използваха в своя полза клип от филма с Оливър Рийд "Лъвът на пустинята".

Джихадистите имат зад гърба си редица филми с високо качество и убеждаващо послание, за да вербуват младата публика.

"Тези видеа са ключови. Те са важни, за да може ИД да се представи като траен враг на запада. Групировката знае това, знае също така и че по някакъв начин трябва да пробие през шума на инфосферата - затова постоянно трябва да надгражда правеното себе си", коментира Роджър Щал, професор по комуникационни науки в университета в Джорджия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика