Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Две награди за "TILT"

OFFNews 21 ноември 2011 в 13:07 2392 0

tilt
tilt

Успешният български филм "TILT" бе отличен с две награди на 10-ия Международен фестивал "Cine Days", който се проведе в Македония.

Продукцията на братя Чучкови спечели призове в категориите "Най-добър балкански филм" и "Операторско майсторство". Оператор на лентата е Рали Ралчев.

Във фестивала участваха над 70 продукции, сред които и "Полунощ в Париж" на Уди Алън и "Меланхолия" на Ларс фон Трир. През септември тази година от Националния съвет за кино "TILT" бе избран да представи България на наградите "Оскар" в категорията за чуждоезични продукции.

Режисьорът Виктор Чучков и продуцентът Борислав Чучков се върнаха преди дни от Лос Анджелис, където продукцията беше представен на филмовия пазар "American Film Market" в Санта Моника. Чрез европейската организация European Film Promotion (EFP) филмът имаше шанса да прожектира филма за членовете на академията за наградите "Оскар" и успя събере най-много зрители сред 12-те заглавия, представени от EFP, сочат данни на организацията. Докато течеше представянето на българската лента зад граница, в района на Лос Анджелис филмът бе прожектиран три пъти в последните седмици. Един път за българите, живеещи там и два пъти на фестивала "Напа Вали" (Napa Valley), който е част от програмата "Кино от света" (World cinema).

"По този начин стартирахме кампанията си за популяризиране на филма в САЩ. Само така можем да разчитаме да влезем в номинация за „Оскар". Преди тези прожекции се обърнахме към местна PR агенция, която движи нещата там. Също така създадохме специални рекламни материали. Правим всичко това, защото, за да имаш шанс, все пак трябва да те забележат. Ще имаме още поне две прожекции за представители на Академията, една от които в Сохо Хаус, много престижен клуб за членовете на Академията" сподели продуцентът Борислав Чучков. "През януари сме поканени за фестивала Палм Спрингс, който се случва точно преди финалното гласуване за номинациите", допълни още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews