Днес започва "София филм фест" 2016 (програма)

OFFNews 10 март 2016 в 07:30 6798 0

20-ото юбилейно издание на най-големия фестивал за кино в България и един от най-големите в света - "София филм фест", който ще продължи до 31 март в София, Варна, Бургас и Пловдив.

Събитието ще бъде открито от 19:30 часа в Зала 1 на НДК от новия филм на Иглика Трифонова - „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”.

Тазгодишното издание ще покаже над 200 пълнометражни и късометражни ленти от целия свят, сред които ще бъдат и множество носителите на награди и номинации от Кан, Венеция, Берлин и Холивуд.

В столицата ще дойдат и десетки специалисти в областта на киното: режисьори, актьори, сценаристи, продуценти и т.н. Сред легендите в киното, с които публиката ще има възможност да се срещне на специални дискусии с автограф, са: Тери Гилиъм, Тед Кочев и Бела Тар.

Билетите са филмите отново ще се продават в кенове, които може да намерите навсякъде около вас - в кина, магазини, заведения, барове, книжарници и т.н. Всеки един билет важи за една прожекция, без значение коя и кога е тя. Просто трябва да се обадите на телефона, посочен на билета, или да се регистрирате на сайта на феста, като си запазите място за желаната от вас прожекция.

И тази година в кутийките в цялата страна са скрити 5 златни билета, даващи възможност на вас и един ваш приятел да посетите безплатно всяка една прожекция по време на целия София Филм Фест 2016.

Подробна информация за фестивала и филмите, които ще видим на него, можете да намерите в рубриката на OFFNews "София Филм Фест", която се появява в дясната част на сайта ни, или на сайта на СФФ.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews